Etty HillesumHet is wonderlijk dat de dagboeken van een jonge vrouw van in de twintig, een meisje haast nog, ons in deze tijd, tachtig jaar later, zoveel te zeggen hebben bij het opnieuw overdenken van wat geloof eigenlijk is en wat een woord als God betekent.

Zou zij ooit zelf hebben vermoed hoe zij - Etty Hillesum, het “denkend hart van de barak”- vele jaren na haar vroege dood een gesprekspartner zou worden van postmoderne theologen en filosofen? En een helper voor mensen die zich afvragen wat geloven in deze tijd betekent? Toch is dat wat er gebeurt. En wij laten ons deze twee middagen door haar bij de hand nemen als we gezamenlijk een keuze maken uit haar dagboeken en brieven uit de jaren 1941 tot 1943 lezen en bespreken.

Beide middagen worden begeleid door dhr. Just van Es, godsdienstfilosoof, hij heeft een rijke ervaring in het pastoraat in binnen- en buitenland. Hij schreef over religieuze taal als beeldspraak, over geloof en ironie. Zijn laatste boek is: Weg uit het moeten, religie als verstrikking en ontknoping.

De groep moet niet te groot maar ook niet te klein zijn. Opgave is dus noodzakelijk.


Data en tijd: woensdag 20 en 27 september van 13.30 tot 15.30 uur
Locatie: pastorie Winschoten, Langestraat
Kosten: € 10,00
Opgave: Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0597-421879