Huub OosterhuisOp 9 april 2023 overleed Huub Oosterhuis op de leeftijd van 89 jaar. Hij liet een aantal bundels met gedichten en overwegingen na en meer dan 700 ‘liedjes’, zoals hij ze zelf noemde, die hij schreef voor de Nederlandse liturgie.

Oosterhuis was van mening dat de visie van de Kerk op Jezus steeds verderaf was komen te staan van de oorspronkelijke Jezus. Dat is in zijn liedteksten terug te vinden in de zowel dichterlijke als menselijke benadering van Jezus, waarbij hij probeert woorden te vinden die het mysterie van Jezus als "Dienstknecht" en "Zoon van de God van Israël" niet aantasten.

Zijn eerste lied 'Zolang er mensen zijn op aarde', op de wijs van Psalm 140, ontstond in 1958 toen hij bij tegenwind van Winsum naar Groningen fietste.

We zullen naar een aantal liederen van Oosterhuis luisteren en ze bespreken, samen zoeken naar de bijbelteksten die eraan ten grondslag liggen en ontdekken wat de teksten voor betekenis kunnen hebben in ons persoonlijke leven.

Begeleider is Wil van den Broek, theoloog; zij was lerares, identiteitsbegeleider op RK basisscholen en docent bij de pastorale school van het bisdom.


Data en tijd: dinsdagmiddag 10, 17 en 24 oktober om 14.00 uur.
Locatie: Vincentiusgebouw, Sint Vincentiusstraat 6, 9981 AX Uithuizen.
Kosten: € 15,00 (excl. koffie/thee).
Opgave: vóór dinsdag 26 september: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0595 415234