In de leer bij de Nestorianen, Chinese christenen.

Zo’n 1500 jaar geleden trokken Christenen uit Syrië, na een conflict in hun kerk, weg naar het verre oosten. Deze Nestorianen, zoals ze genoemd werden, kwamen uiteindelijk in China terecht, waar zij kerken en kloosters stichtten. Zij zetten zich niet af tegen de godsdiensten die zij daar aantroffen, maar brachten hun geloof onder woorden in gesprek met Taoïsten en Boeddhisten.

Zo ontstond een oosterse vorm van christelijk geloof met heel andere accenten dan in de westerse kerk. In onze tijd blijken hun spirituele inzichten actueel en leerzaam voor ons, westerse christenen. Wij lezen deze avonden in de teksten die zij hebben nagelaten.

Begeleider is Just van Es. Hij was o.a. docent aan verschillende universiteiten in Nederland en Indonesië, ziekenhuispredikant in Heemstede en predikant in Wassenaar.

Data: woensdagavond 23, 30 maart en 6 april 2022
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Vincentiusgebouw, Vincentiusstraat 6, 9981 AX Uithuizen.
Kosten: € 15,00 (excl. koffie/thee).
Opgave: vóór woensdag 16 maart bij Ria Carpay: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0595 415234 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /
06 17896673.