Een bezinningsdag op weg naar Pasen o.l.v. Chris Fictoor, met als thema: 'Zingen van lijden'

De dag is bedoeld voor iedereen die bewust op weg wil naar Pasen en voor zichzelf behoefte heeft om daar op een bezinnende manier bij stil te staan. Deze dag wordt gegeven door Chris Fictoor, als geassocieerd lid is hij verbonden aan de kloosterorde van de Karmelieten. 

Plaats: Emmaüskerk, Ra 4, 9733 HS Groningen (Lewenborg) 
Tijd: 9.30 (koffie) -15.00 uur  
Kosten: € 10,00 (brood s.v.p. zelf  meenemen; koffie/thee voor eigen rekening)
Aanmelden: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06 17 89 66 73 (dhr. H. Mars)

 

Huub Oosterhuis
Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis - Zingen van Lijden

De liedtaal van Huub Oosterhuis brengt ons binnen in het mysterie van lijden. Het bidt zingend tegen de klippen op. ’s Morgens buigen we ons over een psalmische liedtekst van Oosterhuis, om te ontdekken op welke manier de dichter het lijden verwoordt en ons aanzet om te overdenken. 

’s Middags beschouwen we met behulp van beelden het leven van Huub Oosterhuis en de ontwikkeling van zijn liedtaal. We horen en zien enkele markante voorbeelden van zijn liederen. 

De begeleider van deze dag is Chris Fictoor. Hij is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Prins Claus Conservatorium Groningen en bestuurder van beleids-instellingen op het terrein van Hoger Onderwijs en van Cultuur. Vanuit de stichting Chris Fictoor Foundation verzorgt hij lezingen, trainingen en coaching, vooral over de verbinding tussen muziek en spiritualiteit. De stichting begeleidt verder de ontwikkeling van beginnende muziekprofessionals. 

Programma 

09.30 uur    De koffie staat klaar
10.00 uur    Eerste sessie: Lijden in liedtaal
11.15 uur    Koffiepauze
11.30 uur    Tweede sessie: in gesprek 
12.30 uur    Lunchpauze
13.15 uur    Derde sessie: Huub Oosterhuis
14.15 uur    Theepauze
14.30 uur    Afsluitende vesperviering
15.00 uur    Einde